Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: We+Storm

We+Storm

We+Storm

Et samarbeid som har ligget i kortene i mange år; We+Storm er endelig en realitet! En sofistikert, ren kolleksjon for menn med et usammenlignbart fokus på detaljer og bærekraft. Vi har satt oss ned med mannen bak vårt nyeste samarbeid – Storm Pedersen – for å få høre hans tanker om kolleksjonen.

 

Du vokste ikke opp i en storby. Fortell oss om din bakgrunn og hvordan du endte opp som en kjent motepersonlighet og stylist?

 

Jeg vokste opp i Bø i Vesterålen, et fiskevær i Nord-Norge. Da jeg vokste opp bodde det 4000 mennesker der, så det var et lite samfunn spredt over et stort område. Jeg hadde ikke mange jevnaldrende i nabolaget, og måtte ofte underholde meg selv. Jeg tror det stimulerte kreativiteten min og jeg var et ganske kunstnerisk barn.

 

Jeg har alltid vært opptatt av utseende og klær, og hadde sterke meninger rundt det. Heldigvis delte min mor denne interessen og lot meg leke med klær, noe som var utrolig viktig for meg. Mote (og dans) ble mine største interesser i barndommen, og jeg søkte faktisk på en moteskole, Esmond, allerede som 12-åring. Jeg hadde hørt at det var vanskelig å komme inn på den skolen, og jeg ville derfor være tidlig ute. Jeg kom selvfølgelig ikke inn, haha.

 

Jeg følte det var viktig å få en god utdannelse, men jeg trivdes ikke på videregående skole der jeg studerte økonomi. Jeg husker ikke så mye fra de årene annet enn at jeg ikke var lykkelig så lenge jeg ikke fikk jobbe kreativt. Jeg ble derfor danser istedenfor. Veien fra dans til styling var faktisk ikke så lang fordi jeg klarte å se helheten. Styling handler om mer enn å kle på mennesker og prøve å skjule en pæreformet kropp. Det handler om en følelse, og den følelsen kan virke skremmende for folk som ikke liker å utfordre grensene sine. Derfor måtte jeg flytte til New York etter å ha jobbet med styling i flere år i Norge. Jeg jobbet med TV, magasiner, kjendiser, røde løpere, reklamer, catwalken, musikaler osv. Jeg fant mitt hjem der og følte ikke de samme begrensningene som i Norge. De begrensningene jeg følte der jeg vokste opp og overgangen til Oslo kan sammenlignes med å flytte fra Oslo til New York, bare i en større skala. I New York følte jeg meg levende og arbeidet mitt ble anerkjent i større grad enn tidligere. Jeg steg raskt i gradene og fikk style superkjendiser og arbeidet for store magasin som Elle og Vouge. Antageligvis var det arbeidet mitt i statene som dro oppmerksomhet til personligheten min og jeg ble headhuntet til TV-program i Norge. Jeg fikk også en stor kontrakt med Loreal Paris som deres talsperson. Gode tider.

Vi er selvfølgelig veldig glad for å jobbe med deg på dette prosjektet. Fortell litt om hvordan samarbeidet med We Norwegians og Tove ble til?

 

Jeg møtte Tove på en liten gresk øy, der vi ble begeistret for hverandres arbeid. Vi fikk umiddelbart god kjemi, og oppdaget at vi delte de samme verdiene knyttet til bærekraft og bruken av klær. Dette er noen år siden, men den ferien ble starten på det som i dag er We+Storm.

 

Som stylist og moteblogger har du mye erfaring med plagg, stoff og snitt av høy kvalitet. Hva er din erfaring og kjennskap til merinoull og hva vil du si skiller We+Storm fra andre linjer der ute?

 

Jeg har lært mye opp gjennom årene. Jeg har stylet mange ulike mennesker og med ulike behov for hver personlighet har jeg også lært å jobbe med små budsjett. Jeg har vokst opp med tanken om «hvordan man kan gjøre mye ut av lite». Dette er også en tanke jeg har hatt med meg inn i dette samarbeidet. Jeg tror god kvalitet og basisplagg er essensielt for enhver garderobe. Når det kommer til herrer så er «less is more» viktig. Vi la stor vekt på snittet for å gjøre produktene så gode som mulig og få menn til å se bra ut. For eksempel har t-skjortene et snitt som gir en illusjon av brede skuldre og en smalere midje, som er det alle menn ønsker. Jeg tror det som mangler hos andre ullklesmerker er den motemessige tilnærmingen som også skaper klassiske, varige plagg. Det å jobbe med den fineste merinoullkvaliteten gir et helt annet perspektiv på komfort, som er spesielt viktig for menn. Hvis en mann ikke føler seg komfortabel, ønsker han ikke å bruke plagget. Så enkelt er det.

Hva har vært din største inspirasjon for denne linjen?

 

Å gå tilbake til røttene mine! Med all galskapen som foregår i verden, den hysteriske handlekulturen, forurensingen og tanken om at man ikke kan bære samme antrekk flere ganger – det tar oss bort fra det som er viktig her i livet. Jeg setter umåtelig stor pris på vennskap, familie, god mat og kvalitetstid. Det må aldri komme i andre rekke. Jeg har sett tilbake på hvor jeg kommer fra, og enkelheten i det, og kombinert det med 15 års erfaring og kunnskap fra motebransjen. Sammen med den høye kvaliteten i stoffene og et veldig godt snitt, så har man alt man trenger. Dette er en måte å ære arven min på, det må jeg få si, hehe.

 

Hva var de viktigste elementene du ville ta med deg når du skapte We+Storm sammen med We Norwegians?

 

Tove brakte inn sin formidable kunnskap om merinoull og hvordan stoffene fungerte, så jeg trengte ikke tenke så mye på det. Det som var viktig for meg personlig, var å kunne skape plagg som kunne få en hvilken som helst mann til å se bra ut, med et moteriktig, men ikke skremmende, snitt. De er alle klassiske plagg med en moderne følelse som passer alle, noe som jeg tror gjør We+Storm unikt. Husk at dette er ull, ikke bomull, så jeg kan trygt si at det er unikt.

 

Hva vil du si til en person som vurderer å kjøpe ett eller flere We+Storm-plagg, enten til seg selv eller som gave, men som ikke er helt overbevist enda?

 

Hehe, vær forsiktig, det er lett å bli avhengig.

 

Foto: Simen Skreddernes

Video: Finn Burrows

Read more

Fashion Revolution Week 2018

Fashion Revolution Week 2018

Under Fashion revolution week reiste vi til Pabianice i nærheten av Lodz, Polen. Her besøkte vi fabrikken Cutting partner, som produserer våre plagg, for å la alle vite nøyaktig hvem vi jobber med ...

Read more
We Norwegians’ nyeste prosjekt: Park City, Utah

We Norwegians’ nyeste prosjekt: Park City, Utah

Snart åpner vi dørene til vår første We Norwegians flaggskipbutikk i USA! Vår nyeste lokasjon befinner seg på Main Street i den historiske gamlebyen i Park City, Utah. Butikken skal, i tillegg til ...

Read more