Tveitegård"> Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article:

Tveitegård

<div style="text-align: center;"><strong>Tveitegård</strong></div>

Tveitegård

I sommer åpnet Anders og Ceilie Tveite opp en hageresturant som tilbyr smaksopplevelser tett på og rett fra vestlandet, vi turen opp til denne vossaperlen for å finne ut mer om deres konsept.
 
 Kan dere fortelle litt om gården og historien til stedet?
Gården liker vi å kalle en typisk «vestlandsgård», passe stor og passe bratt. Gården er barndomshjemmet til min (Anders) mormor, og har vært i vår familie i 3 generasjoner. I dag driver vi med sau, gamle saueraser og Mangalitsa svin på friland. Vi produserer ca 220 lam i året og 40-50 griser. Alt kjøtt vi slakter, tar vi i retur og foredler her på gården til ulike kjøttprodukter. Tidligere drev de med melk her på gården, med ca 8 kyr, men det ble det slutt på rundt midten av 70- tallet.
 
Hva er bakgrunnen til deg og Cecilie?
Cecilie er utdannet ved Norsk Hotelfag skole i Stavanger, samt at hun har bred erfaring fra ulike restauranter og hoteller i Norge. Hun var bla restaurant sjef på Nordkapp og har jobbet på Geilo. Hun har også vært innom flere restauranter i Stavanger.
Anders er utdannet kokk i Frankrike. Han var der i 2 år og gikk på skole og jobbet. Har jobbet i Oslo på Le Canard (1 stjerne i Guide Michelin), og ved de fleste av Stavangers beste restauranter.
Kan dere fortelle kort om hva dere driver med daglig og slags produkter dere tilbyr til restauranter?
Til daglig driver vi gården med fokus på god dyrevelferd og mest mulig naturlig produksjon av kjøtt. Grisene er som sagt ute hele året, og får rote i jorden og kose seg.
Dette er veldig viktig for oss!
Høsten er høysesong her på gården med slakt av lam. Lammene bruker vi til pinnekjøtt, fenalår, pølser og mye godt. Gris slakter vi litt hele året, og mye går ferskt til restauranter i Bergen. Kan nevne Colonialen, Lysverket, Bare i Børsen m. fl.
Noe av grisen blir også brukt til spekemat, f eks skinker og pølser.
Fortell om den lille hagerestauranten deres og hva slags planer dere har for denne framover.
Hagerestauranten startet egentlig litt på «tull». Det vil si, vi mener alvor, men trodde kanskje ikke helt på konseptet. Det har vist seg å ikke stemme. Vi har nå hatt bra med gjester, og de er super fornøyde.
Vi har 1 bord med plass til 6 personer, og serverer større menyer basert på gårdens og ellers lokale produkter.
Planen fremover er å fortsette og levere kvalitetsmat, samt videreutvikle både oss selv og konseptet. Det skal være en avslappet stemning, med kvalitet på øverste hylle.
 
Hva kan restaurantgjestene deres forvente å oppleve når de kommer til Tveite Gard? 
Gjestene våre kan forvente en annerledes restaurant opplevelse. Dyrene beiter rundt deg i hagen. Det er lite og intimt, og gjestene skal føle seg hjertelig velkommen og ivaretatt på beste måte.
Maten skal være av høy kvalitet, og vi sparer ikke på noen ting. Her er alt fra grønnsaker, salater etc fra hagen, til trøffel og kaviar. Men hovedfokuset er på lokale råvarer med en historie.

 Kan dere gi et eksempel på en meny?

Meny uke 27 :
Marinerte småtomater med blåskjell,
urter og tomat juice
 - 
Gårdens spekeskinke av Mangalitsa svin,
salat og reddik fra hagen, røkt rømme               
 -
Laks og kamskjell, råmarinert,
agurk, fennikel, blomkål,
tapioka, og kefir med dill olje
  -
Smør stekt sjøkreps, grillet nykål,
skalldyr bisque, oliven olje 
 -
 Gårdens lam grillet,
grillet vårløk, sylta rødløk, rødløks kompott,
smørstekte nypoteter og sjy saus 
-
Sjokolade terte,
jordbær, rabarbra og vanilje is

 

Read more

Materialskolen

Materialskolen

Har du noen gang vrengt et plagg uten å klare og finne ut hvilket stoff det er laget av? I tekstilindustrien er det er stor mengde stoffnavn og det er vanskelig å vite hva som er hva. Her vil vi gå...

Read more