Skip to content

Cart

Your cart is empty

Merinoull – alle forutsetninger for myke plagg

Merinoull kommer fra en sau som er selektert for ullproduksjon. Sauearten som har merinoull har sin opprinnelse i Spania. Merinosauen omtales også som jacksonsau. Merinoull er spesielt myk og fin, og brukes til produksjon av myke strikkeplagg som undertøy og baby og barnetøy. Merinoull brukes også i blandingsprodukter, for å mykgjøre hardere ullprodukter. Merinoull er lett, myk og bølgete.

Ullen som aldri slutter å vokse Ullen til merinosauene slutter ikke og vokse og må derfor klippes minst en gang i året. Dersom den ikke klippes vil det skape problemer for sauen i form av overoppheting, redusert bevegelighet og blindhet.

 

Fleksibelt plagg for den aktive

Ullen transporterer svetten fra huden og gir varme uten og overopphete bæreren. Den er svakt vannresistent som gjør at man unngår følelsen av å være våt. Ull ( i likhet med bomull) absorberer vann, og ull klarer å holde på varmen i våt tilstand i motsetning til bomull.

 

Høyt fokus på mikron

Hos oss i We Norwegians sin nettbutikk vil du se at alle plagg har informasjon om ullgarnets mikrotall. En milliondels meter er en mikron. Dette er en måleenhet som brukes for å kunne angi diameter på ullfiber. Dersom du ser ett lavt mikrontall vil det si at det er et fint fiber. Merinoull kan være såpass fin som 10 mikron, selv om det er sjelden. Det vanlige er under 25 mikron. Dersom den er på mindre enn 21,5 mikron vil den ikke klø. Vi i We Norwegians bruker garntyper som er på 17,5 - 21,5 mikron.

 

Vi ønsker deg velkommen til oss for å handle dine merinoullplagg!